Přestavba Nákladového nádraží Žižkov
Reakce na příspěvek
odpověď panu Pochemu
31.3.2010 16:23 vložil Ondřej Rut (SZ)
Vážený pane kolego,
přiznávám, že mě Vaše tisková zpráva trochu nadzvedla. Nechci zástupce ČSSD vykreslovat jako zloduchy a oportunisty. Zejména pan Nigrin je jeden z mála zastupitelů, který je schopen se vůči vedení radnice kriticky ozvat. Zarazilo mě však, že se ČSSD nyní tématu přestavby NNŽ chopila zrovna nyní před volbami a prokazatelně v rozporu s hlasováním svých zástupců.
Vaše tisková zpráva se netýká jen výjimky ze stavební uzávěry, vymezujete se v ní také negativně k narychlo schvalovaným úpravám územního plánu ve vlně tzv. celoměstsky významných změn. Ze zápisu z výboru pro územní rozvoj však jednoznačně vyplývá, že i pan Nigrin hlasoval pro opětovné vrácení oblasti NNŽ do změn územního plánu v této vlně. (V úvodu zápisu si všimněte poznámky, že pokud není u projednávaného bodu uvedeno hlasování, souhlasili s usnesením všichni přítomní členové výboru).
Máte pravdu v tom, že pan Plíva byl v obou případech z výboru omluven, to jsem přehlédl a omlouvám se za to.
Budu rád, když se ke hlasu Strany zelených proti nekoncepčním změnám územního plánu a stavbám výškových budov na nákladovém nádraží přidá i hlas ČSSD. Rád bych však, aby se ozýval nejen líbivě ve vašich tiskových zprávách, ale aby zazníval i na jednání orgánů samosprávy v Praze 3. Rád s Vámi v tomto budu spolupracovat.